Versenyszabályok

A Mátra Kör versenyeire a következő szabályok és tudnivalók vonatkoznak:

- A verseny értékelése chipes időméréssel történik. Az időmérő rendszer csak azoknak az eredményét tudja garantálni, akiknek a chip a bokájukra van rögzítve. Nevezéskor a chipért 1db 1000Ft-os bankjegyet kell letenni, amit a verseny után a célkapunál vissza fogunk adni.

- A verseny indítása előtt minden versenyzőnek át kell haladni a Hajnal utcában felállított check in kapun. A versenyzőket ezután felvezetjük a 24-es útra a lassú rajthoz. Az időmérés kezdete a versenyindító dudaszó. A versenyeredmények online lekérdezhetőek lesznek a www.evochip.hu honlapról.

- A verseny helyszínének megközelítése, parkolás:

Budapest felől az M3-asról Gyöngyös nyugati lejáró - a városba érve a 24-s úton a SPAR-nál levő rendőrlámpánál balra, majd az első utcánál jobbra. Parkolás a József Attila uton vagy az iskola körül.

A nevezést követően érdemes a gépkocsit felvinni Mátrafüredre a célba (6 km Gyöngyöstől). Kisebb csomagok felszállítását a rendezők biztosítják.

- A versenyen mindenki saját felelősségére indul, a rendezőktől kárigény semmilyen jogcímen nem igényelhető.. A verseny nem lezárt országúton zajlik, az MKSZSZ (Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség) versenyszabályai és a KRESZ szabályainak betartása a verseny teljes útvonalán kötelező.

A versenyen kerékpáros fejvédő viselése KÖTELEZŐ!. A Mátraháza utáni szakaszon a galyai elágazóig úthibák nehezítik a haladást, ezek fel lesznek festve az aszfaltra illetve táblák fognak figyelmeztetni. Kérünk mindenkit, hogy különösen ügyeljen a sebesség helyes megválasztására, mert nagy kisodródás veszélyeEzeken a helyeken a bolyozás is veszélyes lehet.

A 75 km-es útvonalon 4 vasúti átjáró van melyeken csak eseti teherszállítás lehet. Ha ez épp a verseny idején lesz, az itt eltöltött időt versenybírók mérik, s a végső sorrend időjóváírással kerül meghatározásra.

- A szintidő 75 km-en 4 óra, aki ezt követően érkezik célba, annak eredménye nem kerül értékelésre

- A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Vissza az oldal tetejére